“Had ik dit maar eerder gedaan!”

Barbara

Brand Hero Ymere

Wat een vriendin je, naast een goede vriendschap, al niet kan opleveren. Barbara (48) en Bianca, coaching star Ymere, kennen elkaar al sinds hun twintigste, toentertijd samen werkzaam in een drogisterij. In de tussentijd heeft Barbara 10 jaar in Italië gewoond, een dochtertje gekregen, terug in Nederland in de catering gewerkt, en nu, na al die jaren, werkt ze weer samen met Bianca binnen de klantcontact branche. Een overstap waar ze nog steeds ontzettend blij mee is!

Barbara vertel eens, hoe zag jouw leven voor VANAD eruit?

“Nou, in ieder geval heel erg anders! Ik heb een jaartje of zes in de catering gewerkt, in een bedrijfsrestaurant. Dit was leuk werk maar wel erg zwaar. Daar weer voor heb ik 10 jaar in Italië gewoond, in Turijn. Daar ben ik terecht gekomen door de liefde. Daar heb ik het geweldig naar mijn zin gehad!”

Hoe ben je bij VANAD terecht gekomen?

“Via Bianca, mijn huidige teamleider bij Ymere en goede vriendin. Bianca en ik kennen elkaar al heel lang, nog van voor m’n tijd in Italië. Toen werkten we samen in een drogisterij, begin 20 waren we! Ik was op een gegeven moment wel een beetje klaar met het werk in de catering, en wilde ook de mogelijkheid om meer uren te maken.”

“Ik ben gestart bij Simpel, na een maandje of twee al hadden ze mensen nodig bij Ymere, waar Bianca dus de teamleider is. Ik heb wel even getwijfeld of ik zo snel weer een overstap moest maken. Simpel was heel erg leuk en ik was volop lerende, al was het ook wel pittig.”

Hoe zien jouw dagen er ongeveer uit?

“Voor mij is elke week anders. Er zijn doordeweeks ochtenddiensten van 06:00 uur tot 09:00 en avonddiensten van 17:00 tot 0:00 uur of van 16:30 uur tot 22:00, dat ligt er net aan welke dienst je hebt. In de weekenden kun je dan ook nog de dag of avonddienst hebben. Deze week heb ik doordeweeks bijvoorbeeld de ochtenddiensten, vrijdag ben ik vrij, zaterdag heb ik een dagdienst en zondag de avond. Over het algemeen werk ik zo’n 30 tot 35 uur. Gisteren was het bijvoorbeeld heerlijk dat ik om 9 uur in de ochtend klaar was, want daarna ben ik lekker naar het strand gegaan! Verder is het thuiswerken sowieso ook echt ideaal voor mij. Vooral als je kinderen hebt, al is mijn dochter nu dan inmiddels alweer 17 jaar. Dan denk ik altijd wel: had ik dit maar eerder gedaan! Toen ik het mijn dochter vertelde had zij eerst wel zoiets van “nou mama, ik weet eigenlijk helemaal niet of ik dat wel zo leuk vind.” Die was natuurlijk helemaal gewend aan haar vrijheid! Maar nu vindt ze het hartstikke gezellig dat ik zo vaak thuis ben.”

Tot slot, hoe zie jij je toekomst?

“We zien wel wat de toekomst nog gaat brengen! Zolang ik maar kan blijven bijleren, dat wil ik heel graag. Nu na bijna 2 jaar ben ik in ieder geval nog ontzettend blij met de overstap naar klantcontact, en door de toekomst laat ik me vooral graag verrassen!”

Ook net als Barbara toe aan een overstap naar een andere branche? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina!