De drive om vooruit te gaan

Gert (55) heeft een enorme passie voor circuitrijden, dus besloot hij jaren geleden om werk te maken van zijn hobby als rij-instructeur op het circuit. Doordat de autosport seizoensgebonden is, besloot Gert meer vastigheid te zoeken in ander werk. Een jaar geleden startte hij bij VANAD Engage op de care-afdeling bij Ben. Inmiddels is Gert, met een contract voor onbepaalde tijd op zak, doorgegroeid naar sales en werkt hij sinds een maand vanuit huis. “Dat ik thuis ben als mijn zoon van school komt, vind ik een groot voordeel van thuiswerken!”

Gert

Brand Hero Ben

Gert, vertel eens! Hoe zag jouw leven voor Engage eruit?

“Jarenlang ben ik vestigingsmanager geweest van twee uitzendbureaus. Door een persoonlijke gebeurtenis heb ik vijftien jaar geleden het roer omgegooid. Ik besloot van mijn hobby mijn werk te maken: rij-instructeur op circuits in het binnen- en buitenland. De ene keer geef ik instructies aan diegene die graag zelf wil rijden, de andere keer heeft iemand liever dat ik achter het stuur kruip. Het nadeel is dat de autosport seizoensgebonden is. Om die reden zocht ik een paar jaar geleden naar meer zekerheid in mijn werk, want ik heb drie zoons. Met veel plezier heb ik een jaar bij een contactcenter in Tilburg gewerkt voor Ziggo. Toen ik met VANAD Engage in contact kwam, was de overstap gauw gemaakt. Ik woon in Nieuwerkerk aan den IJssel, dus Capelle aan den IJssel is veel dichter bij huis, en ik had gelijk een goede klik met het team.”

Wat vind jij het allerleukste aan de klantenservice?

“Wat ik heel leuk vind aan mijn werk is de diversiteit van klanten aan de lijn. Ieder gesprek is anders. Zodra het piepje gaat, denk ik: Wie zal ik nu aan de lijn krijgen? Met de één kun je een grapje maken en met een ander heb je een serieuzer gesprek. Met elke klant heb je wel iets. Daar anticipeer je op. Wat mij aanspreekt in klantcontact? Ik vind het leuk om klanten te informeren en een goede oplossing aan te bieden. Van nieuwe producten delen en voorstellen doen tot aan nieuwe klanten die willen overstappen naar Ben. Met dat soort dingen krijg je allemaal te maken. Wat helpt en goed werkt is dat Ben een grote groep trouwe klanten heeft. Hoe mooi is het als klanten bij je willen blijven en oude klanten weer bij je terugkomen?”

Sinds een maand werk je vanuit huis, bevalt het?

“Ja! Door mijn eigen bedrijf had ik al ervaring in thuiswerken. Zodra ik mijn computer open sla, ben ik gefocust. In gesprekken met klanten moet je geconcentreerd luisteren, voor mij werkt het goed om alleen te zijn. Het allermooiste van thuiswerken is voor mij dat ik mijn jongste zoon thuis zie komen van school! Door mijn flexibele werktijden heb ik veel meer tijd voor mijn gezin, doordat ik geen reistijd heb en ‘s avonds op tijd mee kan eten. Als ik mijn computer dichtklap, sta ik twee tellen later in de keuken om te koken. Of ik mijn collega’s mis? Elke twee weken werk ik sowieso één dag op kantoor, dus ik hoef ze niet lang te missen. Of we spreken af: wanneer ga jij naar kantoor? We houden sowieso contact via Teams en ik houd ervan om iets te organiseren. Anderen motiveren en enthousiasmeren zit in mij. Daar wil ik zeker mee verder.”

Ben je enthousiast geworden door Gerts verhaal en nieuwsgierig naar een baan in klantcontact? Check dan hier onze vacaturepagina!

Gebruik maken van onze diensten?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk. Neem contact met ons op, we bellen altijd terug.

Wil je aan de slag als klantenservice medewerker?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!