Van sollicitant tot recruiter

Kelly

Recruiter

Als jonge moeder wilde Kelly Nowack graag meteen aan het werk. “Thuiszitten is echt niks voor mij.” Dit moest natuurlijk wel goed te combineren zijn met haar privé leven. Zo besloot ze te gaan solliciteren voor een baan binnen de klantcontact branche. Na verschillende functies in deze wereld is ze nu sinds 3 jaar werkzaam bij VANAD, waar ze tijdens het sollicitatiegesprek tegenwoordig aan de andere kant van de tafel zit!

Kelly vertel eens, hoe zag jouw leven voor VANAD eruit?

“Van oorsprong kom ik uit Zwolle. Ik ben op mijn 21e moeder geworden, en om dat te kunnen combineren met een baan ben ik gaan werken binnen de flexibele branche van de klantenservice. Toen ik in 2009 naar Rotterdam verhuisde ben ik dit werk blijven doen, maar na verschillende banen kwam ik uiteindelijk op een plek terecht waar ik me niet echt happy voelde. Ik zat daar niet op mijn plek. Toen ik een vacature voorbij zag komen voor Ben bij VANAD ben ik dan ook verder gaan solliciteren, waarna ik op gesprek mocht komen. Tijdens de eerste keer hier op de campus had ik gelijk dat familiegevoel. Het voelde meteen goed, en gelukkig werd ik ook aangenomen! Door Rieneke, waar ik nu natuurlijk direct mee samenwerk. Dat is inmiddels alweer 3 jaar geleden!”

Je bent begonnen bij Ben, wat doe je nu?

“Bij Ben heb ik na de training bijna alles wat mogelijk was wel gedaan. Social media, backoffice, floor walker, ik heb in de lijn gewerkt, gesprekken terug mogen luisteren, noem het maar op. Na een klein jaar bij Ben kwam er een mogelijkheid vrij om mijn WFT-certificaat te halen om op één van onze bancaire projecten aan de slag te gaan. Na het behalen van mijn certificaat ben ik ook daar nog een jaar gaan bellen. Daarna kwam er een functie vrij op recruitment. Ik heb geen verdere opleiding gedaan als jonge moeder, dus nu ik de tijd heb pak ik elke kans om mezelf verder te ontwikkelen met beide handen aan. Ik dacht dus: ik probeer het gewoon. En met succes! Ik ben nu sinds een paar maanden zelfs junior recruiter. Als recruitment medewerker bel je sollicitanten voor een screening waarna je ze uitnodigt voor een sollicitatiegesprek. Tegenwoordig heb ik mijn eigen projecten waarvoor ik van begin tot eind verantwoordelijk ben. Van screening en het voeren van de gesprekken, tot het overleg met de projectmanager en het daadwerkelijk aannemen van nieuwe medewerkers.  Het is druk en ik moet nog heel veel leren, maar ik vind het een hele leuke nieuwe uitdaging!”

En wat vind je het allerleukste aan je baan?

“Ik vind het moeilijk om één ding te benoemen, maar als ik moet kiezen dan toch wel de gesprekken die ik mag voeren met de sollicitanten. En om de uitkomst van die gesprekken dan te bespreken met de teammanager van het project, en te beslissen wie er wel en niet past. Maar wat ook leuk is, is om voor een sollicitant die we afwijzen voor het ene project, ook verder te kijken of ze eventueel bij een ander project zouden kunnen passen.”

Ook op zoek naar een flexibele baan in de klantcontact branche met vele mogelijkheden om je door te ontwikkelen? Bekijk dan eens onze vacaturepagina!