Tech, workout en teamwork

Rogier

Team Manager Tech Support

Op een verjaardag van vrienden raakte Rogier Maliepaard in gesprek over hun werk. Rogier werkte al 9 jaar met veel plezier bij een grote supermarktketen en was toe aan een nieuwe uitdaging. Hij hoorde tijdens het gesprek hoe enthousiast Walter was over zijn baan bij VANAD en dat ze op zoek waren naar nieuwe collega’s. Rogier besloot te solliciteren op de functie van support specialist bij VANAD. Hij werd aangenomen en is sinds februari coaching star voor de technical support afdeling van VANAD Engage.

Rogier, vertel eens! Hoe zag jouw leven voor VANAD eruit?

“Voor VANAD werkte ik jarenlang bij een supermarktketen. Na al die jaren was ik wel toe aan een nieuwe uitdaging. Tijdens een gesprek met vrienden werd mij de vraag gesteld of ik geïnteresseerd was in een baan in de ICT, omdat ik had verteld dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging en ICT-ervaring heb. Ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken en gesolliciteerd. Na het gesprek was ik nog enthousiaster over VANAD en de functie. Ik was dan ook blij dat ik snel werd aangenomen!”

Wat vind jij het allerleukste aan je baan?

“Het allerleukste aan mijn baan als coaching star vind ik dat ik in mijn huidige rol meer aandacht heb voor collega’s. Zo kan ik ze begeleiden bij gespreksstructuren, -kwaliteit en hun persoonlijke ontwikkeling. Het gaat erom dat wat klanten willen of verwachten, aansluit op de manier waarop wij daar invulling aan geven. Het motiveert mij om mijn collega’s zodanig te inspireren om beter te worden en te groeien. Het is fijn om te zien dat goede resultaten hen ook blij en trots maakt. Soms vinden er zware gesprekken plaats waarbij klanten verwijten maken. Zo heb ik pas een collega ondersteund in de vervolgstappen die hij kon nemen, nadat een klant boos en fel reageerde. Door opnieuw contact met de klant op te nemen en uit te leggen hoe wij gaan helpen, kwam het gesprek uiteindelijk tot een goed einde. De klant belde zelfs terug om te laten weten dat hij zeer tevreden was met de hulp en de aangedragen oplossing. Dat maakte ons allemaal blij!”

Waar heb je het meest van geleerd?

“Waar ik op dit moment het meest van leer, is om structuur aan te brengen in de coachingsmomenten. Ik leer elke dag. Ik krijg persoonlijke training vanuit onze Academy om me steeds verder te ontwikkelen.”

Wat doe je naast je werk?

“Ik ben getrouwd met Miranda, wij wonen in Oosterflank (Rotterdam) en zijn trotse ouders van twee dochters (17 en 11 jaar). In het weekend besteden we veel tijd samen als gezin. Met mijn oudste dochter ga ik ook naar concerten en festivals. We hebben dezelfde muzieksmaak: van rockbandjes tot John Mayer. Ook ben ik een liefhebber van hardlopen. Jaren geleden verklaarde ik mijn collega, die marathons liep, nog voor gek. Uiteindelijk ben ik begonnen onder het mom van ‘Als jij het kan, kan ik het ook’ en heb ik moeten toegeven dat het toch wel verslavend is. Niets is zo fijn om je hoofd leeg te maken na een drukke werkdag. Inmiddels kan ik niet meer zonder! Ik loop minimaal drie keer per week hard. 

Rogier werd enthousiast om bij VANAD te werken door Walter. Is Rogier nu degene die jouw interesse wekt om bij VANAD aan de slag te gaan? Neem hier een kijkje op onze vacaturepagina!