“Goud waard: het VANAD gevoel”

Romeo

Team Manager Webcare Bijenkorf

Door een tweevoudige burn-out werd Romeo (33) geconfronteerd met zichzelf. Naar eigen zeggen een zware, maar wel heel mooie reis, waar hij absoluut sterker uit is gekomen. Na ontslag te hebben genomen van zijn voormalige sales baan, begon hij in december 2016 als teamleider bij VANAD voor de Bijenkorf.

Romeo vertel eens, hoe zag jouw leven voor VANAD eruit?

“Mijn achtergrond ligt eigenlijk in Sales. Met een eigen team werkte ik samen met de marketing afdeling. Ik was verantwoordelijk voor het generen van leads, het coachen van mijn team, en ook voor het zelf closen van deals. Uiteindelijk vroeg dit werk teveel van me. Ik belandde in de ziektewet met een burn-out. Na zo’n 8 maanden dacht ik “het gaat wel weer” waarna ik terug het werkveld inging. Ook al kreeg ik andere werkzaamheden, juist om afstand te houden van de omgeving waar het allemaal was begonnen, toch kreeg ik steeds weer diezelfde prikkels als voorheen. Mijn burn-out kwam harder terug dan ooit.”

“Dit tweede gedeelte van mijn burn-out stond, anders dat het eerste, meer in het teken van op zoek gaan naar de oorzaak en het aanpakken van het daadwerkelijke probleem. Achteraf is het een zware maar wel ook heel mooie reis geweest. Het heeft me gebracht tot waar ik nu ben en hoe ik me nu voel. Ik kon na die periode merken dat ik anders was, dat ik keuzes op een andere manier kon maken en dat ik me meer bewust was van bepaalde eigenschappen waar ik ook anders mee om ging. Ik heb toen op een goede manier ontslag genomen van mijn toenmalige baan.”

Waar bestaat je functie nu uit?

“Ik begon als teamleider op calls en email waarbij ik structuur probeerde aan te brengen binnen de afdeling. We waren op dat moment vooral veel brandjes aan het blussen. Met mijn komst was het team compleet en zagen we langzaamaan ook een verschuiving ontstaan van brandjes blussen naar het ‘wat gaat er nu eigenlijk morgen gebeuren?’ We konden vooruit kijken, wat heel erg fijn was. 

Wat vind je het leukste aan je baan?

“Wat ik echt het allerleukste vind is de manier waarop we met elkaar omgaan. Daarbij maakt het niet uit of ik een straks een nieuwe functie heb of niet, die samenwerking blijft. En dat is niet alleen binnen het account van de Bijenkorf zo maar ook als ik op de campus in Capelle kom. Doordat ik in Amsterdam zit kom ik natuurlijk niet constant in aanraking met het VANAD gevoel, maar je merkt toch dat het er overal is. Als ik op de campus kom dan voel ik me ook geen outsider. 

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

“Ik hoop dat ik nog steeds m’n ding kan blijven doen binnen VANAD. Zoals het er nu uitziet met het oog op m’n nieuwe functie voor Social Media zit dat wel goed. Dat is ook echt een gebied in ontwikkeling, en ik hoop dat ik daar een deel van uit kan gaan maken voor zowel mijzelf en om VANAD nog sterker op de kaart te kunnen zetten.”

Lijkt het jou ook wel wat om te werken voor een bedrijf waar human engagement echt op plek nummer 1 staat? Bekijk dan eens onze vacaturepagina en komen werken bij VANAD!